Kjolesalget - 2022-2023

Inntektene fra kjolesalget går til udanningsprosjektet rettet mot jenter i fattige land og til arbeid mot menneskehandel

Norske soroptimistene utdanningsfond er vårt eldste prosjekt, etablert i 1985.

Formålet med utdanningsfond er å yte økonomisk støtte til andre kvinner gjennom samarbeid med lokale soroptimistklubber tilsluttet Soroptomist Internasjonal of Europa.

Kvinner som for stipend er hovedsaklig fra de afrikanske landene KENYA, RWANDA, MADAGASKER, GHANA, BENIN OG MALI. Stipenden går oftest til yrkesrettet utdanning og videregående skole, men noen får også støtte til høyskole og universitetet.

 

 

Bruktkjolesalg – ganger tre

Vi startet i i fjor med innsamling av brukte kjoler. Vi fikk god respons fra medlemmene og e>er hvert strømmet det inn med fine kjoler, topper, vesker, skjerf og smykker, helt til vi måtte si stopp.
Follo soroptimistklubb ga oss gode råd og tips om kjolesalg og vi hadde vårt første salg en dag i september 2022 i Arkaden Skien, i gratis lokale. Det ga gode penger som vi kunne gi bl annet til prosjekter i Moldova.

Men vi hadde mye fint salgbart igjen, så vi ville prøve oss på nystartede Loppo i Skien. Det er stort lokale med mange ”båser” til leie for bruktsalg. En grei erfaring for oss men det ga ikke så mye i nettoo fordi vi måttee betale leie for standen.
Tredje gangen vi hadde kjolesalg var i Arkaden igjen i to dager i april i år. Det falt på vårens aller første strålende varme ”sommerdager” og det gjorde at det nok kunne har vært flere folk på shopping i byen. For å nyte livet av det fine været tok vi med oss et stativ kjoler ut og koste oss i sola på torvet . Ikke at det ble så mye salg derifra, men derimot fikk vi kaffe og vafler fra politkkere som hadde stand. Takk till alle og enhver som har vært med og jobbet med kjolesalget. Om ikke det har gitt de svimlende inntektene, så har det vært en veldig hyggelig opplevelse å jobbe sammen. Blir kjent på en litt annen måte enn på møtene.

Hilsen ”Dugnadsgruppa”
Kari HK, Anlaug, Tove G, Jane og Unni LH