Om Moldovakomiteen

Tove Glittenberg og Berit Vale er aktive medlemmer av Moldovakomiteen i Norge. På et medlemsmøte har de holdt et innholdsrikt og fyldig foredrag om Moldova og Norgesunionens prosjekter der.

Formålet er å forebygge menneskehandel, istedenfor rehabilitering som er svært vanskelig å lykkes med. Moldova er Europas kilde nr 1 mht menneskehandel, et fattig land med 4,3 mill. innbyggere, der det antas at 1 mill. har forlatt landet.

Prosjektet startet i 2006 som «Hope is a waking dream – a decent life for young women in Moldova» med midler bl annet fra TV-aksjonen Drømmefanger. I 2010 ble målgruppen endret til også å omfatte gutter.
Siden 2014 har ca. 460 utsatte ungdommer i alderen 13 til 16 år fått opplæring i livsmestring og karriereveiledning gjennom prosjektet «Educating Youth for the future». I tillegg har ca. 30 ungdommer fått støtte til videregående yrkesutdanning. Sosialarbeidere fra CRIC (Child Rights Information Center) er ansvarlige for gjennomføringen av prosjektet. I oktober 2019 dro soroptimister fra Norge til Moldova (for 8.gang). Berit og Tove var med sammen med 14 andre. Det ble mange fine og lærerike opplevelser bl. annet besøk i klubber med svært engasjerte medlemmer. Det er 5 soroptimistklubber i Moldova, alle med norske fadderklubber. Hvert år arrangeres slike turer til Moldova.

Norgesunionen driver prosjektet "Educating Youth for the Future" videre og derfor trenger de at alle klubbene bidrar med støtte – gjennom egne prosjekter, gjennom salg av lilla sløyfer og salg av gavekort.

Du finner mer informasjon om Moldovaprosjektet på nettsiden til Soroptimist Norway.